neděle 15. července 2007

koupaliště v okolí I

Dnes padaly teplotní rekordy. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bylo například v Řeži u Prahy přes 36 stupňů celsia (viz zde). Osvědčený způsob jak trávit takovéto dny je se vyplesknout někde u vody.
Po dlouhých diskuzích jsme zvolili koupaliště v Libčicích nad vltavou (viz mapa). Cesta tam je pěkná, kaňon Vltavy severně od Prahy stojí za vidění, krátká, z Holešovic 24 minut, a pohodlná, pokud chytnete soupravu City elephant :).
Areál koupalište je umístěn na kraji vesnice a cesta tak vede trochu do kopce. Samotný areál je celkem udržovný, tráva posekaná, stromy stíní, vstupné 30 kč. Hospoda na místě (pivo 18, nakl. hermelín 38, masa z grilu 40) láká k posezení, ale bazén moc neláká. Nejlepší léta už má za sebou, voda nazelenalá a vidět je tak 50 cm pod hladinu na které plave sem tam nějaký mrtvý hmyzák. Vlézt se do ní ale dá. Na druhou stranu je tam ale klid a pohoda a celkem málo lidí. Místní mládež se baví tím, že skáče do vody pomocí trampolíny.
A jak už to tak bývá, i když jsem se ve stínu schovával sebevíc, mazal se opalovacími krémy o 106, stejně jsem rudý jako rak! Já a slunce prostě nejsme kamarádi...

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Koupaliště v Libčicích je super. Mnohem lepší než plavání a koupaliště v Praze